Fennikel

Hvordan man dyrker Florence Fennel

Hvordan man dyrker Florence Fennel
  • 1695
  • Peter Kennedy

Firenze fennikel vokser bedst i varme somre og har brug for et åbent, solrigt sted. Forbered et frøbed i frugtbar, godt drænet jord, tilsæt masser af godt rådnet organisk materiale vinteren før plantning. Det trives på varme, fugtige, frugtbare, sandjord. Planterne kan ikke lide rodforstyrrelser.

  1. Er Florence fennikel let at dyrke?
  2. Kan jeg dyrke Florence fennikel i potter?
  3. Hvor hurtigt vokser Florence fennikel?
  4. Hvor vokser fennikel bedst?
  5. Kommer fennikel tilbage hvert år?
  6. Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?
  7. Hvad kan fennikel plantes med?
  8. Er der to typer fennikel?
  9. Vokser fennikel godt i potter?
  10. Kan jeg dyrke fennikel af en pære?
  11. Gør sommerfugle som fennikel?
  12. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?

Er Florence fennikel let at dyrke?

Også kaldet Florence Fennel eller Finuccio, det er let at dyrke og meget hårdfør og holder godt efter den første frost. Med lyse grønne, bregnerlignende blade og aromatiske gule blomster vokser denne plante tre til fire meter høj. Plant det bag på urtehaven eller i din køkkenhave.

Kan jeg dyrke Florence fennikel i potter?

Vent enten på en god regnvejr, før du så din fennikel, eller gå over jorden flere gange med vandkanden eller slangen for at vådes igen. Pærefennikel kan også dyrkes i beholdere med multikompost.

Hvor hurtigt vokser Florence fennikel?

Høstning af fennikelpærer

Dine Florence fennikel løg er klar til høst om cirka 14 uger. Skær pæren over jorden, men lad roden være i jorden. Dette kan genopspire og producere en anden høst af mindre, ømme skud.

Hvor vokser fennikel bedst?

Fennikel drager fordel af en rig, godt drænet jord med en pH-værdi på 5.5-6.8. Plant et solrigt sted for de bedste resultater. Husk, at fennikel er en middelhavsafgrøde, en køligt vejr kortvarig flerårig, der normalt dyrkes som en årlig.

Kommer fennikel tilbage hvert år?

Fennikel, Foeniculum vulgare, er en kortvarig flerårig plante med nogle typer hårdføre i zone 4-9, men dyrkes ofte som en årlig i køligere klimaer. Indfødt i Sydeuropa langs Middelhavet har denne plante i gulerodsfamilien (Apiaceae) sødt aromatisk løv og smag, der ligner anis.

Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er, at du har plantet den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, som vil have en noget blødere men stadig dejlig smag end pæren. En anden grund til fennikel uden pære er plantning for sent.

Hvad kan fennikel plantes med?

Fennikel er en meget aromatisk og lidt underlig plante, der stort set er en dårlig ledsagerplante til alt. Plantning af fennikelkammerat fungerer generelt kun, når der dyrkes dild. Selv dild er dog et dårligt valg, fordi de to urter har tendens til at krydsbestøve.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urtfennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pæretype (Florence fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. dulce). Urtetypen bliver 3-5 meter høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Vokser fennikel godt i potter?

Vokser i containere

Du kan også let dyrke fennikel i containere. Bare sørg for at plante i containere, der er mindst 10 inches dybe.

Kan jeg dyrke fennikel af en pære?

Absolut! Når du køber fennikel fra butikken, skal bunden af ​​pæren have en synlig base - det er her rødderne voksede fra. Når du skærer din fennikel op til at lave mad med, skal du lade denne base og bare en lille smule af den vedlagte pære være intakt. Genvækst af fennikelplanter er meget let.

Gør sommerfugle som fennikel?

Langs vestkysten fra det sydlige Californien til Puget Sound lever anis svalehale larver på fennikel eller anis (Foeniculum vulgare) som værtsplante.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?

Fennikel er klar til høst efter ca. 90 dage. Fennikelblade kan høstes, så snart planten er veletableret. Tag kun et par blade ad gangen for ikke at skade planten. Pæren er klar til høst, når den når størrelsen på en tennisbold.

Topbeholderblomster De bedste 8 valg at dyrke i potter
Topbeholderblomster: De bedste 8 valg at dyrke i potterVerbena blomster. ... Angelonia blomster. ... Million Bells Flowers. ... Coleus blomster. ... N...
27 bedste duftende blomster at dyrke i din have
27 bedste duftende blomster til at vokse i din haveDianthus. En lavvoksende flerårig med en krydret vaniljearoma, dianthusblomster kaldes ofte "lyserø...
Pro-tip fra blomsterhandlere for at få dine arrangerede blomster til at vare længere
Seks tricks blomsterhandlere bruger til at holde blomster levende længereSkær altid stilkene inden de placeres i vand. Hvis du køber dine blomster, sk...
lipitor 10mg canada <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg us</a> atorvastatin 80mg drug
oral lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin tablet</a> order lipitor 10mg sale