Stephanotis

Stephanotis Plantepleje, der dyrker og plejer Stephanotis-blomster

Stephanotis Plantepleje, der dyrker og plejer Stephanotis-blomster
  • 1399
  • Richard Franklin

For at blomstre godt og vokse kræver en Stephanotis-plante lidt pleje med hensyn til vanding og gødning. Vand regelmæssigt, men ikke for meget, for at undgå kvælende rødder. Vanding 1 gang om ugen skal være nok. Tilføjelse af flydende blomsterplantegødning hver fjortende dag vil forbedre blomstringen og væksten.

  1. Hvordan tager du dig af stephanotis?
  2. Hvordan beskærer man stephanotis?
  3. Er stephanotis hurtigt voksende?
  4. Hvorfor falder blomsterne på min stephanotis af?
  5. Hvor ofte skal du vandre stephanotis?
  6. Kan stephanotis lide fuld sol?
  7. Hvornår skal stephanotis beskæres?
  8. Er stephanotis en flerårig?
  9. Hvorfor bliver bladene på min stephanotis-plante gule?
  10. Kan du vokse stephanotis fra en skæring?
  11. Hvor stor bliver en stephanotis plante?
  12. Er stephanotis en Hoya?

Hvordan tager du dig af stephanotis?

Dyrkningsnoter

  1. Dyrk planter i en oplyst situation, men skygge for direkte sollys om sommeren. ...
  2. En sommertemperatur på 21 ºC (70 ºF) er ideel. ...
  3. Stephanotis kræver høje fugtighedsniveauer, og containeriserede planter skal placeres på en grusbakke om sommeren.

Hvordan beskærer man stephanotis?

Sådan beskæres Stephanotis

  1. Vælg flere hovedstængler, der er jævnt fordelt langs gitteret. ...
  2. Skær eventuelle sideskud, der kommer ud af disse stilke, tilbage til ca. 3-4 til (8 til 10 cm) ud fra hovedstænglerne.
  3. For at gøre udvælgelsen lettere det næste år skal du markere de strukturelle stængler med et bånd, garn eller ornament.

Er stephanotis hurtigt voksende?

Stephanotis tager alt fra to uger til to måneder at spire. Efter ca. to uger stikker de små planter ud og planter dem i en større beholder. Stephanotis vokser i det meste af Australien, selvom planten ikke trives i kulden.

Hvorfor falder blomsterne på min stephanotis af?

Blomster falder - Hvis du har flyttet planten, kan du bemærke, at blomsterne falder, før de endda har åbnet. Dette skyldes, at bevægelsen sætter planten i chok, mens en ændring i lys eller temperatur også vil påvirke blomsterne. Over og under vanding kan også påvirke plantens vækst.

Hvor ofte skal du vandre stephanotis?

Vanding og gødning af Stephanotis

  1. Vanding 1 gang om ugen skal være nok.
  2. Tilføjelse af flydende blomsterplantegødning hver fjortende dag vil forbedre blomstringen og væksten.

Kan stephanotis lide fuld sol?

Stephanotis vinstokke er meget intolerante over for frost og vokser kun udendørs i zone 10 og varmere. Uanset om du dyrker vinstokken i fuld sol eller delvis skygge, er blomsterne mest betydningsfulde i det sene forår til forsommeren. Eftermiddagsskygge om sommeren hjælper blomster med at brænde.

Hvornår skal stephanotis beskæres?

Beskær i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår

Fjern om nødvendigt op til 3 inches fra stængler, der forgrener sig fra hovedstammen, og bevar nok vækst til at passe til trellis.

Er stephanotis en flerårig?

Bladene er læderagtige, ovale og modsatte, og plantens træagtige tendrils kan vokse til 20 fod.) i det vilde. Fordi det er en øm, tropisk flerårig, er information om Stephanotis-blomsten normalt rettet mod indendørs pleje, for Stephanotis er meget speciel om dets mini-klimamiljø.

Hvorfor bliver bladene på min stephanotis-plante gule?

Stephanotis vokser bedst, når komposten er konstant fugtig (men ikke våd). De mest almindelige årsager til bladgulning er ekstreme vanding, enten tørhed eller vandlogning. Også hader de pludselige ændringer i temperatur og kolde træk, så at holde dem på et vindueskarm i kolde nætter kan også forårsage bladfald.

Kan du vokse stephanotis fra en skæring?

Stephanotis har brug for meget lidt beskæring, så bare skære eventuelle svage eller døde grene ud, bedst gjort midt om vinteren. Skær aldrig for meget, ellers dræber du planten. Du kan sprede Madagaskar Jasmine fra stiklinger eller frø. ... Stiklinger skal rodne i fire til seks uger og være klar til at transplantere i små potter.

Hvor stor bliver en stephanotis plante?

Den vokser til 6 m (20 fod) eller mere og er en stedsegrøn træklatrer med blanke, læderagtige ovale blade og klynger af rene hvide, voksagtige, stærkt duftende rørformede blomster.

Er stephanotis en Hoya?

Stephanotis har faktisk flere almindelige navne: Madagaskar jasmin, brudeblomst og på hawaiisk pua mand (bogstaveligt talt ægteskabsblomst). Det er en vinstok, der er hjemmehørende i Madagaskar, og som er i samme familie som mælkeblomst, hoya og kronblomst, Asclepiadaceae.

Broccolini-oplysninger - Hvordan man dyrker babybroccoli-planter
Rum planter omkring en fod fra hinanden i rækker 2 meter fra hinanden. Hvis du vil prøve direkte såning, så frø i havejord ændret med kompost i rækker...
Pottet Broccoletto Care Hvordan man dyrker Broccoli Rabe i containere
Den ideelle beholderstørrelse til broccoletto i potter er ca. 61 cm.) i diameter. Planterne har brug for frugtbar, godt drænet jord, så vælg en soillø...
Hvordan man dyrker Broccolini
Rum planter omkring en fod fra hinanden i rækker 2 meter fra hinanden. Hvis du vil prøve direkte såning, så frø i havejord ændret med kompost i rækker...
lipitor 20mg uk <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg cheap</a> lipitor over the counter
how to buy atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg us</a> atorvastatin 80mg without prescription