Mosaik

Southern Pea Mosaic Virus Lær om Mosaic Virus af Southern Pea Plants

Southern Pea Mosaic Virus Lær om Mosaic Virus af Southern Pea Plants
  • 4440
  • Mark Cole
  1. Kan ærter få mosaikvirus?
  2. Hvordan ved jeg, om min plante har mosaikvirus?
  3. Hvad er mosaikvirus i planter?
  4. Hvilke planter kan få mosaikvirus?
  5. Hvad er Enation i planter?
  6. Kan mosaikvirus dræbe planter?
  7. Er det sikkert at spise squash med mosaikvirus?
  8. Er mosaikvirus skadelig for mennesker?
  9. Lever mosaikvirus i jord?
  10. Får hoyaer mosaikvirus?
  11. Hvad er Dasheen mosaikvirus?

Kan ærter få mosaikvirus?

Virussen overføres på en vedvarende (cirkulerende) måde. Inficerede ærtplanter udvikler mosaik og klorotisk venflektering (fremstår som gennemskinnelige vinduer) og venale enationer (blærlignende udvækst), som er meget karakteristiske for PEMV (fig. 1). Planter er forkrøblede, og spredning af basale grene er almindelig.

Hvordan ved jeg, om min plante har mosaikvirus?

Lede efter:

  1. Gule, hvide eller grønne striber / striber / pletter på løvet.
  2. Rynkede, krøllede eller små blade.
  3. Udtalt kun gulfarvning af vener.
  4. Hæmmet vækst og reduceret udbytte.
  5. Inficeret frugt ser ud til at være flettet og udvikler hævede ”vorte” områder.

Hvad er mosaikvirus i planter?

Hvad er mosaikvira? Mosaikvira påvirker mere end 150 typer planter, herunder mange frugter, grøntsager og blomster. Sygdommen er karakteriseret ved blade, der er flettet med gule, hvide og lys eller mørkegrønne pletter og striber (med andre ord en “mosaik” i disse farver).

Hvilke planter kan få mosaikvirus?

Mosaikvira påvirker en bred vifte af spiselige afgrøder - lucerne, æbler, bønner, selleri, majs, agurker, figner, peberfrugt, spinat, tobak og tomater er nogle af de mere almindelige. De kan også inficere prydplanter som abultilon, delphinium, gladiola, morgenfrue, petunia og en af ​​de mest bemærkelsesværdige roser.

Hvad er Enation i planter?

Enations er skællende bladlignende strukturer, der adskiller sig fra blade i deres mangel på vaskulært væv. ... De er skabt af nogle bladsygdomme. Findes også på nogle tidlige planter som Rhynia, hvor de antages at hjælpe med fotosyntese.

Kan mosaikvirus dræbe planter?

Tobaksmosaikvirus dræber normalt ikke den plante, der er inficeret; det forårsager skade på blomster, blade og frugt og bedøver dog en plantes vækst. Med tobaksmosaikskader kan blade virke plettet med mørkegrønne og gulblærede områder. Virussen får også blade til at krølle.

Er det sikkert at spise squash med mosaikvirus?

Ja, du kan spise squash og meloner, der er inficeret med mosaikvirus. Disse vira er ikke skadelige for mennesker og får ikke frugten til at rådne. Ofte er misfarvningen kun hud dyb. I tilfælde, hvor frugt er stærkt forvrænget, kan frugtens struktur blive påvirket og måske ikke ønskelig at spise.

Er mosaikvirus skadelig for mennesker?

Derfor betragtes de ikke som skadelige for mennesker. Imidlertid stillede nogle få undersøgelser spørgsmålstegn ved sikkerheden ved dette paradigme. Tobaksmosaikvirus (TMV) RNA er blevet påvist i humane prøver, og TMV RNA-translation er blevet beskrevet i dyreceller.

Lever mosaikvirus i jord?

Tomatmosaikvirus og tobaksmosaikvirus kan eksistere i to år i tør jord eller bladrester, men vil kun vare en måned, hvis jorden er fugtig. Viraerne kan også overleve i inficeret rodaffald i jorden i op til to år.

Får hoyaer mosaikvirus?

De forskellige typer hoyaer er også attraktive stueplanter i tempererede områder (Courtier og Clarke 1997; Harris 1973). Araujia mosaikvirus, en potyvirus isoleret fra andre medlemmer af Asclepiadaceae, rapporteres at forårsage symptomfri infektion i hoya efter mekanisk podning (Charudattan et al. 1980).

Hvad er Dasheen mosaikvirus?

Dasheen mosaikvirus (DsMV) er et af de vigtige virale patogener af C. esculenta, der udvikler lysegrøn fjer-symptomer eller kan have svære eller lette symptomer på venebånd eller slet ingen synlige symptomer. Virussen forårsager variationer i bladets farve, former og størrelser og kan reducere knoldudbyttet.

Solskoldning på citrus træer Hvordan man håndterer solbrændte citrusplanter
Desværre er der ingen god måde at behandle et citrus træ med solskoldning på. Den eneste effektive metode er forebyggelse. Sunscald er bedst farligt p...
Kan du rodfine filialer - Vejledning til opskæring af nåletræer
Kan du rodfine filialer - Vejledning til opskæring af nåletræer. Kan du rod fyrretræer? At dyrke nåletræer fra stiklinger er ikke så let som at rodfæs...
Peach Bacterial Canker Control Sådan behandles Bacterial Canker på ferskenstræer
Nogle avlere foreslår at behandle ferskenbakteriekræft ved beskæring i januar eller februar. Fjern mindst 31 cm.) under cankers og bortskaffes det inf...
lipitor 80mg us <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 80mg pill</a> purchase atorvastatin pill
where can i buy atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor for sale</a> atorvastatin sale