Fennikel

Plantning af fennikel - Sådan dyrkes fennikelurt

Plantning af fennikel - Sådan dyrkes fennikelurt
  • 4386
  • Brian Casey

Plant fennikel om foråret efter den sidste frost. Det er en god mulighed for at dyrke i hævede havesenge, containere og haver i jorden. Rumfennikelplanter 4 til 12 tommer fra hinanden afhængigt af sorten. Dyrk dem i et område, der får mindst 6 timers sol og har frugtbar, godt drænet jord.

  1. Hvordan dyrker du fennikel urter?
  2. Hvor planter du fennikel urter?
  3. Hvor lang tid tager det for fennikel at vokse?
  4. Kommer fennikel tilbage hvert år?
  5. Hvad kan fennikel plantes med?
  6. Er der to typer fennikel?
  7. Kan fennikel lide sol eller skygge?
  8. Kan du dyrke fennikel i potter?
  9. Er fennikel let at dyrke?
  10. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?
  11. Hvilke insekter tiltrækker fennikel?
  12. Hvorfor har min fennikel ikke en pære?

Hvordan dyrker du fennikel urter?

Plantning af fennikel efter frø er den meget lettere mulighed. Frø kan sås, så snart jorden opvarmes om foråret. Blødgør dine frø i en dag eller to før såning sikrer bedre spiring. Hold området fugtigt, indtil frøene spire og tynd fennikelplanterne til 30 til 30 cm.5 til 46 cm.)

Hvor planter du fennikel urter?

Urtefennikel vil vokse perfekt i en position i fuld sol eller i delvis skygge. Firenze fennikel har brug for en position i fuld sol. Begge vokser bedst i en frugtbar, fugtig, men godt drænet jord.

Hvor lang tid tager det for fennikel at vokse?

Det tager cirka 65 dage fra såning til høstbar størrelse. Den grønne bladtype er endnu lettere og op til ti dage hurtigere at dyrke. Johnny's sælger en grøn og bronze blanding. Fennikel kan overvintres i milde områder (zone 7-10) for at give frø den anden sommer.

Kommer fennikel tilbage hvert år?

Fennikel, Foeniculum vulgare, er en kortvarig flerårig plante med nogle typer hårdføre i zone 4-9, men dyrkes ofte som en årlig i køligere klimaer. Indfødt i Sydeuropa langs Middelhavet har denne plante i gulerodsfamilien (Apiaceae) sødt aromatisk løv og smag, der ligner anis.

Hvad kan fennikel plantes med?

Fennikel er en meget aromatisk og lidt underlig plante, der stort set er en dårlig ledsagerplante til alt. Plantning af fennikelkammerat fungerer generelt kun, når der dyrkes dild. Selv dild er dog et dårligt valg, fordi de to urter har tendens til at krydsbestøve.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urtfennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pæretype (Florence fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. dulce). Urtetypen bliver 3-5 meter høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Kan fennikel lide sol eller skygge?

Fennikel er en solelskende plante, så plant den, hvor den får mindst 6 timers direkte sol. Plant fennikel efter sidste forår frost. Denne plante tåler let frost, men har brug for beskyttelse, når den er ung.

Kan du dyrke fennikel i potter?

Fennikel hader at have sine rødder forstyrret eller transplanteret, så så in situ, enten i potter eller jorden, hvor den skal vokse. Fennikel er en tørketolerant urt, når den først er etableret.

Er fennikel let at dyrke?

Fennikel er let at dyrke. De foretrækker fuld sol og en godt drænet jord. ... Også kaldet Florence Fennel eller Finuccio, det er let at dyrke og meget hårdfør og holder godt efter den første frost. Med lyse grønne, bregnerlignende blade og aromatiske gule blomster vokser denne plante tre til fire meter høj.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?

Fennikel er klar til høst efter ca. 90 dage. Fennikelblade kan høstes, så snart planten er veletableret. Tag kun et par blade ad gangen for ikke at skade planten. Pæren er klar til høst, når den når størrelsen på en tennisbold.

Hvilke insekter tiltrækker fennikel?

Udover sociale hveps og svævefluer tiltrak fennikel honningbier, vilde bier og humlebier, biller, forskellige grupper af hveps og fluer. De fleste af disse er gavnlige bestøvere (Rader et al.

Hvorfor har min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er, at du har plantet den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, som vil have en noget blødere men stadig dejlig smag end pæren. En anden grund til fennikel uden pære er plantning for sent.

Sådan testes pH i din jord
Test af pH ved hjælp af jordstrimlerGrav efter en prøve. ... Anbring 1 til 3 teskefulde jord i et rent glas. ... Hæld destilleret vand i. ... Agiter j...
Sådan forberedes jord til en grøntsagshave
Tilsætning af organisk materiale i form af kompost og ældet gødning eller ved brug af barkflis eller voksende dækafgrøder (grøn gødning) er den bedste...
Sådan ændres Sandy Soil
De bedste sandjordændringer er dem, der øger sandjordens evne til at tilbageholde vand og øge næringsstofferne i jorden også. Ændring af sandjord med ...

Endnu ingen kommentarer