Okra

Sådan dyrkes okra (Abelmoschus esculentus)

Sådan dyrkes okra (Abelmoschus esculentus)
  • 2871
  • Mark Cole

Anbring dem i fuldt lys tre eller fire uger før sidste forårsfrost. I områder med varmt klima skal du starte okra direkte i dine havesenge tre til fire uger før den sidste forårsfrostdato og beskytte planterne ved hjælp af en væksttunnel eller en kold ramme, indtil vejret bliver varmt og stabilt.

  1. Hvor lang tid tager det for okra at bære frugt?
  2. Hvad er det bedste tidspunkt at dyrke okra i Zambia?
  3. Kan okra dyrkes i Michigan?
  4. Kan du dyrke okra fra stiklinger?
  5. Hvad kan du ikke plante nær okra?
  6. Hvad er den bedste måned at plante okra?
  7. Hvad er den bedste gødning til okra?
  8. Har okra brug for fuld sol?
  9. Hvordan får man okra til at producere mere?
  10. Hvordan dyrker du okra i Michigan?
  11. Kan du dyrke okra i Midtvesten?
  12. Kan du dirigere so okra?

Hvor lang tid tager det for okra at bære frugt?

Hvor lang tid tager det for okra at vokse i fuld størrelse? Okra tager 50 til 65 dage at vokse i fuld størrelse. Når det fremgår af blomsten, er der brug for omkring 5 til 10 dage for at vente, før du kan begynde at plukke den.

Hvad er det bedste tidspunkt at dyrke okra i Zambia?

Du vil gerne plante okrafrøene tidligt på foråret efter årets sidste frost, når temperaturen ikke dypper under 55 grader om natten. Hvis det ikke sker før det sene forår eller den tidlige sommer, hvor du bor, så er det bedre at starte dine frø indendørs 2-3 uger før den sidste frost.

Kan okra dyrkes i Michigan?

Okra eller gumbo er en populær grøntsag i den varme sæson i syd, men kan også med succes dyrkes i Michigan. Planter vokser fra 3 til 7 fod afhængigt af sort og klima.

Kan du dyrke okra fra stiklinger?

Okraplanter formeres for det meste af frø, men stiklinger kan også være en effektiv metode. Sug frøene i mindst 12 timer for at lade dem rehydrere. Så frø en halv tomme dyb, 12-18 inches fra hinanden. ... Friske stængelstiklinger kan også bruges.

Hvad kan du ikke plante nær okra?

Plant ikke for tæt, da agurker også har brug for en stor mængde sol for at modne. Peberplanter vil afvise kålorm, hvilket kan være en ødelæggende gener for okraplanter. Meloner kan være en god okra-ledsager; ligesom agurker har de brug for rigelig sol og vand, så sørg for, at okraen ikke skygger planterne for meget.

Hvad er den bedste måned at plante okra?

Plantning. For at få det bedste udbytte, plant okra om foråret 2 til 3 uger efter al fare for frost er passeret. For en god efterårsafgrøde, plant mindst 3 måneder før den første efterårsfrost. Plant okrafrøene ca. 1 tomme dybt og 2 inches fra hinanden i rækken (fig.

Hvad er den bedste gødning til okra?

Okra skal sideklædes med 3 til 6 pund calciumnitrat (15. 5-0-0) pr. 1.000 kvadratfod eller 1 til 2 pund pr. 100 fod række. Sidedressing skal ske 3 til 4 uger efter plantning og igen 6 til 8 uger efter plantning.

Har okra brug for fuld sol?

Okra vil vokse i mange jordtyper, så barkflis og gød efter behov. Når planterne begynder at vokse, skal du fortynde dem, så de er adskilt fra 12 til 18 inches fra hinanden. Okra trives i den fulde, varme sol. Regelmæssig vanding er nødvendig og er særlig kritisk under blomstring og podudvikling.

Hvordan får man okra til at producere mere?

Et trick er at plante okra i ekstra brede rækker og med spredt mellemrum for at give flere bælg pr. Plante og gøre høsten et øjeblik. Et trick er at plante okra i ekstra brede rækker og med spredt mellemrum for at give flere bælg pr. Plante og gøre høsten et øjeblik.

Hvordan dyrker du okra i Michigan?

Forberedelse og plantning

Okra er ikke svært at dyrke, men det kræver varmt vejr for at trives. Det vil ikke vokse godt i kølige, våde, overskyede somre. Enhver veldrænet jord med en pH på 6 til 8 understøtter okra. Vand kun for at forhindre jorden i at tørre ud.

Kan du dyrke okra i Midtvesten?

Mens okra trives i sydens varme, kan den også dyrkes med succes i Iowa og andre mellemvestlige stater. Okra er medlem af familien Malvaceae eller mallow.

Kan du dirigere so okra?

Okrafrø kan sås direkte i haven, hvis jordtemperaturen er varm nok - og der er nok dage i sæsonen til, at planter når modenhed. Den optimale voksende jordtemperatur er 85 ° F (29 ° C). Spiring tager 7 til 12 dage ved 85 ° F (29 ° C) eller varmere.

Liste over almindelige stueplanter fra A til Å
Liste over almindelige stueplanter fra A til ÅAluminiumsanlæg. Under sit officielle navn Pilea cadierei er planten let at dyrke. ... Albizia. En del a...
Efterårshave - De mest populære spørgsmål og svarene
Hvad er gode spørgsmål at stille planter?Hvad der vokser godt om efteråret?Hvad skal en gartner stille spørgsmålstegn ved?Hvordan forbereder jeg min h...
Hvad skal man plante i september
Her er typisk hvad du kan plante i september: Pæoner. Lisa Hubbard Getty Images. ... Spinat. Juliette Wade Getty Images. ... Radiser. Hakan Jansson ...

Endnu ingen kommentarer