Fennikel

Sådan dyrkes fennikel

Sådan dyrkes fennikel
  • 1920
  • Michael Williams

Plant fennikel om foråret efter den sidste frost. Det er en god mulighed for at dyrke i hævede havesenge, containere og haver i jorden. Rumfennikelplanter 4 til 12 tommer fra hinanden afhængigt af sorten. Dyrk dem i et område, der får mindst 6 timers sol og har frugtbar, veldrænet jord.

  1. Er fennikel let at dyrke?
  2. Hvor vokser fennikel bedst?
  3. Kan du dyrke fennikel i potter?
  4. Hvorfor er fennikel en dårlig ledsagerplante?
  5. Er der to typer fennikel?
  6. Hvad kan plantes med fennikel?
  7. Hvor ofte skal fennikel vandes?
  8. Hvorfor har min fennikel ikke en pære?
  9. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?
  10. Hvor dybt planter du fennikel?
  11. Hvor lang tid tager det at dyrke en fennikelpære?
  12. Hvilken del af fennikel spiser du?

Er fennikel let at dyrke?

Fennikel er let at dyrke. De foretrækker fuld sol og en godt drænet jord. ... Også kaldet Florence Fennel eller Finuccio, det er let at dyrke og meget hårdfør og holder godt efter den første frost. Med lyse grønne, bregnerlignende blade og aromatiske gule blomster vokser denne plante tre til fire meter høj.

Hvor vokser fennikel bedst?

Fennikel drager fordel af en rig, godt drænet jord med en pH-værdi på 5.5-6.8. Plant et solrigt sted for de bedste resultater. Husk, at fennikel er en middelhavsafgrøde, en køligt vejr kortvarig flerårig, der normalt dyrkes som en årlig.

Kan du dyrke fennikel i potter?

Fennikel hader at have sine rødder forstyrret eller transplanteret, så så in situ, enten i potter eller jorden, hvor den skal vokse. Fennikel er en tørketolerant urt, når den først er etableret.

Hvorfor er fennikel en dårlig ledsagerplante?

Fennikel - Ikke en ledsager til nogen havefødeplante, fennikel hæmmer faktisk væksten i buskbønner, kålrabi, tomater og andre. Plant det, men hold det væk fra veggiehaven. Fennikel tiltrækker svævefly, mariehønsebiller, parasitiske hveps og tachinidfluer, så det er en slags gavnlig insektmagnet.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urtfennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pæretype (Florence fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. dulce). Urtetypen bliver 3-5 meter høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Hvad kan plantes med fennikel?

Fennikel har ikke venner: En guide til ledsagerplantning

Tilly's Nest Guide til Companion Planting ©
PlanteBedste vennerFjender
RoerBush bønner, løg, salat, kål, broccoliPole Beans
PeberfrugterTomater, basilikum, gulerødder, persilleFennikel
BroccoliMint, Rosemary, SageTomater, aubergine, peberfrugter, bønner, jordbær

Hvor ofte skal fennikel vandes?

Når du planter, skal du placere fennikelplanter fra 4 til 12 inches fra hinanden afhængigt af sorten. (Tjek plantemærket for mere information.) Sørg for at holde jorden konstant fugtig. Vand regelmæssigt, hvilket giver planter mindst en tomme vand om ugen (mere i varmt vejr).

Hvorfor har min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er, at du har plantet den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, som vil have en noget blødere men stadig dejlig smag end pæren. En anden grund til fennikel uden pære er plantning for sent.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til høst?

Fennikel er klar til høst efter ca. 90 dage. Fennikelblade kan høstes, så snart planten er veletableret. Tag kun et par blade ad gangen for ikke at skade planten. Pæren er klar til høst, når den når størrelsen på en tennisbold.

Hvor dybt planter du fennikel?

Så frøene i ukrudtsfri jord, der er blevet raked til en fin tekstur, og sæt frøene ca. 1 cm (0.5in) dyb. Du kan enten stationere så tre eller fire frø hver 25-30 cm (10-12 tommer) hver vej, udtynding for at efterlade den stærkeste frøplante ved hver position, eller så frøene i rækker inden udtynding.

Hvor lang tid tager det at dyrke en fennikelpære?

Høstning af fennikelpærer

Dine Florence fennikel løg er klar til høst om cirka 14 uger. Skær pæren over jorden, men lad roden være i jorden. Dette kan genopspire og producere en anden høst af mindre, ømme skud.

Hvilken del af fennikel spiser du?

Teknisk set er alle dele af planten spiselige, men de fleste mennesker finder stilkene for hårde og fibrøse til at spise. Bladene kan hakkes og bruges til at smage salater, dressinger, marinader og saucer. De har en tendens til at have en lidt mere citrusagtig smag end basen. Basen (eller pæren) er lækker rå eller kogt.

Hvordan man dyrker salat
Når du sår frø direkte i jorden, skal du plante ca. 10 frø pr. Fod. Placer dine rækker 12 til 18 inches fra hinanden. Tynde bladsalatplanter til 4 inc...
Boltende salat, når god salat går dårligt
Boltning, når planterne skifter fra bladvækst til blomsterproduktion, skyldes en række faktorer, herunder høje temperaturer, lange dagslys timer og mi...
Elsker mit salatbord
Har salat brug for støtte?Foretrækker salat solskin eller skygge?Hvad er et salatbord?Er salat let at fordøje?Hvordan forhindrer jeg, at min salat bol...
lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg generic</a> order lipitor 40mg without prescription
lipitor 10mg uk <a href="https://lipiws.top/">order generic atorvastatin 80mg</a> atorvastatin 80mg pill