Fennikel

Sådan dyrkes almindelig eller sød fennikel

Sådan dyrkes almindelig eller sød fennikel
  • 2660
  • Brian Casey

Frø, der starter indendørs: Fennikel dyrker en taproot og er sået bedst på plads. Hvis det startes indendørs, skal du plante i individuelle tørvepotter, så taproots ikke forstyrres ved transplantation. Så frø indendørs 6 til 8 uger før sidste frost. Transplantation til haven: Sæt fennikel i haven efter den sidste frost om foråret.

  1. Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?
  2. Kan du plante butik købt fennikel?
  3. Hvor vokser fennikel bedst?
  4. Er der to typer fennikel?
  5. Er fennikel giftig for mennesker?
  6. Hvor meget af fennikel kan du spise?
  7. Vækst fennikel efter skæring?
  8. Kommer fennikel tilbage hvert år?
  9. Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?
  10. Har fennikel brug for meget vand?
  11. Hvad kan jeg plante ved siden af ​​fennikel?
  12. Er fennikel let at dyrke?

Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?

Der er to hovedvarianter af fennikel. Den ene, der hovedsagelig er udviklet til produktion af fennikelfrø, kaldes Sweet Fennel (“Foeniculum vulgare var dulce”); den anden, udviklet til at spise i sig selv, kaldes Florence Fennel (“Foeniculum vulgare var. ... Vælg fennikel, der er fast med friske toppe.

Kan du plante butik købt fennikel?

Absolut! Når du køber fennikel fra butikken, skal bunden af ​​pæren have en synlig base - det er her rødderne voksede fra. Når du skærer din fennikel op til at lave mad med, skal du lade denne base og bare en lille smule af den vedlagte pære være intakt. Genvækst af fennikelplanter er meget let.

Hvor vokser fennikel bedst?

Fennikel drager fordel af en rig, godt drænet jord med en pH-værdi på 5.5-6.8. Plant et solrigt sted for de bedste resultater. Husk, at fennikel er en middelhavsafgrøde, en køligt vejr kortvarig flerårig, der normalt dyrkes som en årlig.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urtfennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pæretype (Florence fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. dulce). Urtetypen bliver 3-5 meter høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Er fennikel giftig for mennesker?

Fennikel kan forårsage solforgiftning, hudreaktioner og krydsreaktioner. Olien kan forårsage hallucinationer og anfald. For tidlig brystudvikling hos piger er rapporteret ved brug af fennikel. Gifthemlock kan forveksles med fennikel.

Hvor meget af fennikel kan du spise?

Alle dele af fennikelplanten - pære, stilk og fjerblader - er spiselige og tilføjer tekstur og smag til salater, slaver, pastaer og mere. Tyndt skåret rå fennikelpære tilføjer en sød lakridsmag og sprød konsistens til salater.

Vækst fennikel efter skæring?

Den formerer sig godt fra frø. ... Hvis du dyrker fennikel til frø, blomstrer planten det andet år, fordi det er en flerårig. Planten kan skæres ned efter blomstring for at tilskynde til ny busket vækst.

Kommer fennikel tilbage hvert år?

Fennikel, Foeniculum vulgare, er en kortvarig flerårig plante med nogle typer hårdføre i zone 4-9, men dyrkes ofte som en årlig i køligere klimaer. Indfødt i Sydeuropa langs Middelhavet har denne plante i gulerodsfamilien (Apiaceae) sødt aromatisk løv og smag, der ligner anis.

Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er, at du har plantet den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, som vil have en noget blødere men stadig dejlig smag end pæren. En anden grund til fennikel uden pære er plantning for sent.

Har fennikel brug for meget vand?

Når den er etableret, har fennikel urt ikke brug for meget pleje. Det foretrækker sur jord, sætter pris på en lejlighedsvis dosis mild gødning og lidt ekstra vand, hvis vejret er varmt og tørt.

Hvad kan jeg plante ved siden af ​​fennikel?

Fennikel. Fennikel er en dårlig ledsagerplante til de fleste urter og grøntsager. Mens det kan vokse nær dild, har de to planter tendens til at krydsbestøve. Som et resultat er det normalt bedst at dyrke fennikel separat; opbevaring i en container undgår mulige negative resultater.

Er fennikel let at dyrke?

Fennikel er let at dyrke. De foretrækker fuld sol og en godt drænet jord. ... Også kaldet Florence Fennel eller Finuccio, det er let at dyrke og meget hårdfør og holder godt efter den første frost. Med lyse grønne, bregnerlignende blade og aromatiske gule blomster vokser denne plante tre til fire meter høj.

Indendørs spiselig havearbejde - kreative måder at dyrke mad indendørs på
Indendørs spiselig havearbejdeHydroponiske krukker - Genbrug spaghetti sauce krukker i hydroponiske voksende beholdere til urter og salat. ... Kurvvis...
Spiselige spisesteder, der dyrker grøntsager i mørket
Havearbejde med svagt lys med frø Den energi, der er gemt inde i frøene, kan også bruges til at dyrke grøntsager i mørket: Spirer - Populært i kinesis...
Indendørs salathavearbejde - Dyrkning af indendørs greens med børn
Kan du dyrke salatgrønne indendørs?Hvordan laver man en indendørs have til børn?Kan du dyrke babygrøntsager indendørs?Hvordan dyrker du greener i en p...
lipitor 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg us</a> lipitor cost
atorvastatin without prescription <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg cheap</a> atorvastatin over the counter