Chayote

Sådan dyrkes Chayote

Sådan dyrkes Chayote
  • 1404
  • Michael Williams

Chayote er en varm sæson, øm flerårig. Plant hele frugten 3 til 4 uger efter den sidste gennemsnitlige frostdato om foråret, når vejret er opvarmet. Chayote vokser bedst, hvor sommertemperaturen er meget varm til varm, i tropiske eller subtropiske områder. Chayote kræver 120 til 150 frostfrie dage for at nå høsten.

  1. Kan du dyrke chayote fra frø?
  2. Hvordan får du chayote til at spire?
  3. Kan du dyrke chayote i Storbritannien?
  4. Kan chayote vokse i potter?
  5. Hvor ofte vander du chayote?
  6. Er chayotefrø giftige?
  7. Hvad chayote er godt for?
  8. Hvordan smager chayote?
  9. Er Chayote en frugt eller grøntsag?
  10. Kan du spise chayoteblade?
  11. Hvordan dyrker du chayote i vand?

Kan du dyrke chayote fra frø?

Heldigvis spirer chayote (Sechium edule) pålideligt fra frø, der findes i købt frugt og vil producere en spredt, frugt-tung plante inden for et år, hvis den dyrkes i U.S. Department of Agriculture plantehardiness zoner 7 til 11.

Hvordan får du chayote til at spire?

Hvis du vil starte en plante fra købt chayote, skal du kigge efter en ældre med en hård hud. Lad frugten være på tælleren, indtil en spirer kommer frem. Når denne spire er ca. 6 inches lang, skal du begrave frugten i godt drænet, sandjord i en 45 graders vinkel, fedt ende ned, udsat for spire.

Kan du dyrke chayote i Storbritannien?

Fyren, der sendte mig frugterne, var en af ​​forfatterne af Grow and Eat Something Different, og det er ikke kun lykkedes ham at dyrke chayote med succes i Storbritannien, men han beskriver sin metode til det i bogen. Instruktionerne var at lade frugterne være på en vindueskarm, hvilket jeg behørigt gjorde.

Kan chayote vokse i potter?

Chayote kan dyrkes i en beholder, men udbyttet vil ikke være signifikant. Dyrk chayote i en beholder omkring 24 inches dyb. Chayote er en kraftig klatrer, og en trellis eller støtte skal sættes i beholderen ved plantetid.

Hvor ofte vander du chayote?

Hvis jorden ikke føles fugtig, er det tid til at vandre. Chayote planter har brug for regelmæssigt vand, så lad aldrig jorden tørre ud. For at hæve fugtigheden for denne tropiske plante skal du placere gryden på en seng med fugtige kugler. Foder chayoteplanten med en flydende gødning eller kompostte hver anden uge.

Er chayotefrø giftige?

Både frugt og frø er rige på aminosyrer og C-vitamin. Frisk grøn frugt er fast og uden brune pletter eller tegn på spiring; mindre frugt er normalt mere ømme. Chayote kan skives i længderetningen og spises ved hjælp af salatdressing. Frøet er spiseligt og velsmagende for nogle, når det serveres koldt, når det dyppes i dressing.

Hvad chayote er godt for?

10 imponerende fordele ved Chayote Squash

Hvordan smager chayote?

Moden chayote squash har en mild smag, der er et kryds mellem en armensk agurk og squash. Den grønne kalebas har en tekstur svarende til jicama med et hvidt, knasende kød, mild æblesmag og let sød smag.

Er Chayote en frugt eller grøntsag?

Chayote squash (Sechium edule) er teknisk set en frugt, men spises som en grøntsag. Alle dele af kalebassen er spiselige, inklusive frø, hud og blomster. Chayotens lysegrønne kød er sprød, når den er rå og blødgør, når den koges.

Kan du spise chayoteblade?

Hele Chayote-planten er spiselig inklusive rødder, skud, frugt, frø, blade og blomster, og bladene bruges til kulinariske formål og medicinsk i Asien og Central- og Sydamerika.

Hvordan dyrker du chayote i vand?

Vælg at plante hele frugten i jord eller dyrke den yderligere i vand. For at fortsætte med at dyrke det i vand skal du placere den spirede chayote i en krukke, der er stor nok til, at frugten passer. Fyld krukken med vand, indtil vandet næsten helt har nedsænket frugten.

Guide til dyrkning af citronguttomater
Vælg et beskyttet sted i haven, der modtager mindst seks til otte timers sol dagligt. ... Spred 3 til 4 tommer kompost over haven sengen. ... Grav pla...
Guide til voksende julietomater
Korrekt pleje af Juliet-tomater Planter vokser til en buskig 4 ​​til 6 fod i højden og har brug for ca. 48 inches mellemrum mellem dem. De fleste gart...
Guide til dyrkning af Cherokee Purple Tomatoes
De vokser til at være tæt på 9 fod i højden og har en god spredning af grene. Klem tidlige skud for at tilskynde rodfæstelse og stærk stængelvækst. Sø...
order lipitor 20mg sale <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 40mg</a> buy lipitor pill
lipitor 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">oral atorvastatin 20mg</a> atorvastatin 80mg generic