Cardoon

Sådan tilberedes og serveres karton

Sådan tilberedes og serveres karton
  • 1648
  • Pierce Walters

Fyld en stor gryde med tung bund med vand og kog den. Tilsæt balancen med citronsaft og salt. Tøm kartonstykkerne og tilsæt dem til det kogende vand. Kog i 15 til 20 minutter, indtil det kun er ømt, men stadig lidt fast.

  1. Hvordan forbereder og spiser du karton?
  2. Skærer du cardoons tilbage?
  3. Kan du spise bladene af karton?
  4. Er kardoner giftige?
  5. Har cardoon brug for fuld sol?
  6. Er cardoons flerårige?
  7. Er cardoons invasive?
  8. Hvor hurtigt vokser cardoons?
  9. Er cardoons gode for dig?
  10. Kan jeg fryse cardoons?

Hvordan forbereder og spiser du karton?

  1. Steg dem. Efter fjernelse af den ydre hud og kamme skal det, der er tilbage af kardonen, skæres i to til tre tommer stykker og derefter gennemblødes. ...
  2. Spis dem rå; Dypp dem. ...
  3. Lav ost. ...
  4. Læg det i gryderet. ...
  5. Dyrk dem, fordi de er smukke.

Skærer du cardoons tilbage?

Skær det tilbage til jorden i det tidlige forår og efterlader kun en stub, og det vil spire ny vækst, der kan skæres til jorden igen hvert par år.

Kan du spise bladene af karton?

Cardoon er en vild fætter til artiskok, men i modsætning til artiskokker er den spiselige del ikke blomsterknoppen. I stedet spiser cardoon-elskere primært de blancherede bladstilke (selvom knopperne også er spiselige). Cardoons er smukke planter. ... En meget slående plante!

Er kardoner giftige?

Cardoon er mindre kendt slægtning af artiskok, der betragtes som en delikatesse i middelhavskøkkenet. Ligesom artiskokker vokser den til en statelig og noget farlig tidselignende plante, men i modsætning til artiskokker spiser du stilkene, ikke blomsterknopperne. ... Min cardoon voksede godt nok, men forblev lille.

Har cardoon brug for fuld sol?

Plantning Cardoon

Dyrk karton i fuld sol; cardoon tåler delvis skygge. Plant karton i godt drænet jord rig på organisk materiale. Forbered senge på forhånd med alderen kompost. Cardoon foretrækker en jord pH på 6.0 til 7.0.

Er cardoons flerårige?

Den mægtige kardon; værdsat 'arkitektonisk' plante, bi-plante i topklasse, men også en velsmagende spiselig (især den kødfulde midtrib og bladstængler). Det er en flerårig plante, der ofte, men ikke altid, overlever en britisk vinter.

Er cardoons invasive?

Cardoon betragtes som en invasiv ukrudt i nogle dele af Californien, hvor den har undsluppet haver (eller Scolymus Group-planter har undsluppet haver og vendt tilbage), og den har i nogle tilfælde dannet store kolonier i naturen.

Hvor hurtigt vokser cardoons?

Planten forventes at begynde at spire om 6 til 12 dage og er klar til transplantation to til tre uger efter spiring. Transplanter fortrinsvis cardoons i midten af ​​foråret, godt efter den sidste frost.

Er cardoons gode for dig?

1. Kartoner er en næringsrig grøntsag. De indeholder protein, fiber, kulhydrater, calcium, kalium og vitaminer C, B5, også kendt som pantothensyre og B9 eller folsyre. Kartoner indeholder også jern, hvilket bidrager til de sundhedsmæssige fordele ved grøntsagen.

Kan jeg fryse cardoons?

Indpak kartonstilke i fugtigt papirhåndklæde, pop i en plastikpose, og afkøles i op til to uger. Frys kun Cardoon, når du har kogt den, indtil den er øm.

Flower Bulb Division Hvordan og hvornår man skal opdele plantepærer
Når man deler pæreplanter, er det vigtigt at vente, indtil løvet dør naturligt tilbage, normalt om efteråret. Pærerne har brug for det løv for at saml...
Plantetid for Zone 8-løg Hvornår planter jeg Zone 8-løg
Hvornår skal man plante løg i zone 8 Haver Løg, der er designet til at blive plantet om efteråret, kan plantes i zone 8 når som helst mellem oktober o...
Puschkinia pæreplantning Hvornår og hvordan man planter Puschkinia pærer
Grav et 2 til 3 tommer dybt hul, placer pæren i den og dæk med jord. Efterlad ca. 6 tommer mellemrum mellem hver pære. Efter plantning, vand godt, så ...
order lipitor 20mg sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 10mg pills</a> atorvastatin generic
atorvastatin 20mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">purchase atorvastatin sale</a> order lipitor 10mg pills