Basilikum

Voksende god basilikum

Voksende god basilikum
  • 3050
  • David Taylor

  1. Plant med frø eller en startplante.
  2. Godt drænet jord er god jord til basilikum.
  3. Hold temperaturen temmelig varm med masser af sollys (mindst seks timer om dagen)
  4. Gød jorden ca. en gang om måneden, hvis du dyrker den indendørs.
  5. Vand ofte i varmt vejr.
  6. Beskær det!
  7. Hold insekter væk.

  1. Vokser basilikum bedre i potter eller i jorden?
  2. Hvordan klemmer du basilikumblade for at fremme vækst?
  3. Vokser basilikum godt i potter?
  4. Har basilikum brug for direkte sollys?
  5. Hvor lang tid lever en basilikumplante?
  6. Vokser basilikum tilbage, efter at du har skåret det?
  7. Hvornår skal jeg skære basilikum?
  8. Er kaffegrunder gode til basilikum?
  9. Er det OK, at basilikum blomstrer?

Vokser basilikum bedre i potter eller i jorden?

Basil vil vokse bedst på et sted, der får 6 til 8 timers fuld sol dagligt, selvom det også kan fungere godt i delvis sol. Jord skal være fugtig, men godt drænet. Basil fungerer godt i containere eller hævede senge, da disse giver bedre dræning.

Hvordan klemmer du basilikumblade for at fremme vækst?

Basilikaplanter vokser oprindeligt en central stamme. Når de er nået 6-8 inches høje, skal du klemme den centrale stamme tilbage halvt og ca. ¼ tomme over bladakslerne. Dette vil tvinge planterne til at forgrene sig og vokse flere blade. Da planterne fortsætter med at sende nye forgreningsstængler, skal du fortsætte med at klemme dem tilbage på samme måde.

Vokser basilikum godt i potter?

Valg af en container

Du kan virkelig dyrke basilikum i næsten alt. ... Basilikum er tilbøjelig til svampe, så det er vigtigt at holde luftstrømmen mellem planterne. Sørg for, at din gryde har masser af dræning, og at du bruger pottejord af høj kvalitet. Basil kan ikke lide at være for våd, så du vil holde din jord fugtig og ikke blød.

Har basilikum brug for direkte sollys?

Basilikum trives i varme temperaturer og fuld morgensol. Hvis du bor i et område med brændende middagssol, så prøv at give din basilikum lys skygge på den varmeste tid på dagen. 2. Ændr havejorden med masser af organisk materiale for at skabe et rigt, godt drænet fundament til din basilikum.

Hvor lang tid lever en basilikumplante?

Basil kan overleve i to år, før den genplantes i varme klimaer. En indendørs basilikumplante med fuld sol og stabile varme temperaturer kan også vare længere. Basilikumplanter er følsomme over for koldt vejr og frost.

Vokser basilikum tilbage, efter at du har skåret det?

Selv efter en større nedskæring vil urten være klar til beskæring igen om et par uger. Ved at klemme eller skære basilikumplanter opmuntres regelmæssigt fulde, buskede planter.

Hvornår skal jeg skære basilikum?

Hvornår skal man trimme basilikum?

Og når du trimmer basilikum, er det bedst at starte tidligt, når kimplanterne er cirka seks til otte inches høje og har tre til fire sæt blade. På det tidspunkt er hver plante sandsynligvis en enkelt stamme. Jeg kan godt lide at klemme hovedstammen tilbage til et stærkt sæt sideskud og fjerne ca. en tredjedel af planten.

Er kaffegrunder gode til basilikum?

Kaffegrums har en plads i væksten af ​​basilikum. Du skal bare være forsigtig, når du bruger den. Vi ved, at basilikum kan lide jord, der er neutral til let sur. ... Det er bedst at bruge kompost med kaffegrund i stedet for at inkorporere dem direkte i jorden.

Er det OK, at basilikum blomstrer?

Du kan forvente, at blomsterne smager svarende til bladene, men med en mildere smag. ... Men hvis din hensigt, når du dyrker basilikum, er for et stort parti pesto, vil du gerne klemme urten tilbage for at tilskynde bladvækst. Klem blomsterknopperne af, så snart de dukker op.

Kolde rammer til frøplanter Sådan bruges en kold ramme om foråret
Start frøplanter Tidligere Mindst to uger før du sår tidlige grøntsager som spinat, radiser eller ærter om foråret, skal du sætte din kolde ramme på p...
Sådan bygger du en varm seng eller en kold ramme
For at konvertere den varme seng til en kold ramme, skal du blot slukke for varmen. Så ikke frø for tidligt. Selvom den varme seng holder dem toasty v...
Kolde hårdføre grøntsager - Tips til plantning af en grøntsagshave i zone 4
Hvilke grøntsager vokser godt i zone 4?Hvilken grøntsag kan jeg dyrke i en kold ramme?Kan broccoli vokse i zone 4?Hvor mange grøntsager kan du plante ...
atorvastatin without prescription <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor 40mg</a> cost lipitor
order atorvastatin 20mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">purchase atorvastatin for sale</a> purchase atorvastatin generic