Fennikel

Voksende Florence Fennikel I Grøntsagshaven

Voksende Florence Fennikel I Grøntsagshaven
  • 1781
  • Brian Casey

Så fennikelfrø direkte i haven så tidligt i sæsonen, som jorden kan bearbejdes. Så frø tidligt på sæsonen og dæk med 1/4 "jord. Planteplanter eller tynde planter er 10-12 "fra hinanden i rækker 18-24 inches fra hinanden. Start en ny plantning midt på sommeren for at høste om efteråret.

  1. Hvor vokser fennikel i køkkenhaven?
  2. Hvor hurtigt vokser Florence fennikel?
  3. Kommer fennikel tilbage hvert år?
  4. Hvorfor er fennikel en dårlig ledsagerplante?
  5. Er der to typer fennikel?
  6. Hvad kan plantes med fennikel?
  7. Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?
  8. Er Florence fennikel en flerårig?
  9. Kan du dyrke Florence fennikel i containere?
  10. Hvilke insekter tiltrækker fennikel?
  11. Skal du skære ned fennikel?
  12. Har fennikel dybe rødder?

Hvor vokser fennikel i køkkenhaven?

Fennikel er en solelskende plante, så plant den, hvor den får mindst 6 timers direkte sol. Plant fennikel efter sidste forår frost. Denne plante tåler let frost, men har brug for beskyttelse, når den er ung.

Hvor hurtigt vokser Florence fennikel?

Høstning af fennikelpærer

Dine Florence fennikel løg er klar til høst om cirka 14 uger. Skær pæren over jorden, men lad roden være i jorden. Dette kan genopspire og producere en anden høst af mindre, ømme skud.

Kommer fennikel tilbage hvert år?

Fennikel, Foeniculum vulgare, er en kortvarig flerårig plante med nogle typer hårdføre i zone 4-9, men dyrkes ofte som en årlig i køligere klimaer. Indfødt i Sydeuropa langs Middelhavet har denne plante i gulerodsfamilien (Apiaceae) sødt aromatisk løv og smag, der ligner anis.

Hvorfor er fennikel en dårlig ledsagerplante?

Fennikel - Ikke en ledsager til nogen havefødeplante, fennikel hæmmer faktisk væksten i buskbønner, kålrabi, tomater og andre. Plant det, men hold det væk fra veggiehaven. Fennikel tiltrækker svævefly, mariehønsebiller, parasitiske hveps og tachinidfluer, så det er en slags gavnlig insektmagnet.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urtfennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pæretype (Florence fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. dulce). Urtetypen bliver 3-5 meter høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Hvad kan plantes med fennikel?

Fennikel har ikke venner: En guide til ledsagerplantning

Tilly's Nest Guide til Companion Planting ©
PlanteBedste vennerFjender
RoerBush bønner, løg, salat, kål, broccoliPole Beans
PeberfrugterTomater, basilikum, gulerødder, persilleFennikel
BroccoliMint, Rosemary, SageTomater, aubergine, peberfrugter, bønner, jordbær

Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er, at du har plantet den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, som vil have en noget blødere men stadig dejlig smag end pæren. En anden grund til fennikel uden pære er plantning for sent.

Er Florence fennikel en flerårig?

Der er to typer fennikel. Florence fennikel er en årlig, der dyrkes for sine pæreformede hvide stilke. Sød fennikel er en flerårig i mildt klima (til zone 6) og dyrkes for dets fjeragtige løv og for dets frø, som faktisk er frugter.

Kan du dyrke Florence fennikel i containere?

For at være sikker på tilstrækkelig fugt er det sandsynligt, at du bliver nødt til at vande jorden grundigt, inden du så igen med fennikel. ... Pærefennikel kan også dyrkes i beholdere med multikompost.

Hvilke insekter tiltrækker fennikel?

Udover sociale hveps og svævefluer tiltrak fennikel honningbier, vilde bier og humlebier, biller, forskellige grupper af hveps og fluer. De fleste af disse er gavnlige bestøvere (Rader et al.

Skal du skære ned fennikel?

Urt fennikel

Fennikel er en hårdføre flerårig urt, som vil dø tilbage til jordoverfladen om vinteren. Når dette sker, skal du rydde planterne op ved at skære ned blomsterstængler og fjerne døde og døende blade.

Har fennikel dybe rødder?

Da fennikel har et dybt rodsystem, transplanterer det ikke godt. Hold jorden fugtig og lad den ikke gå helt tør. Frøene spirer om 8-14 dage.

December Vegetabilsk Have Zone-for-Zone
Hvilke grøntsager vokser i december?Hvad kan jeg plante i december i zone 8?Hvilke grøntsager vokser godt i zone 5?Hvad kan jeg plante i december i zo...
Januar Vegetabilsk Have Zone-for-Zone
Hvad kan jeg plante i januar i zone 8?Hvad kan jeg plante i januar i zone 6?Hvornår kan jeg plante i zone 4?Hvad kan jeg plante i januar NZ?Hvornår ka...
Grøntsager, der skal dyrkes om vinteren 8 afgrøder til vinterhøst
Winterbor kale er en koldsæson-superstjerne, der kan høstes hele vinteren.Salat.Gulerødder.Asiatiske grønne.Forårsløg.Spinat.Hvilke grøntsager kan du ...
cost lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg sale</a> buy atorvastatin 20mg