Breadfruit

Formering af brødfrugttræ - Sådan formerer du brødfrugttræer fra stiklinger

Formering af brødfrugttræ - Sådan formerer du brødfrugttræer fra stiklinger
  • 783
  • Asher Waters

For at sprede brødfrugter ved rodstiklinger skal du først nøje udsætte brødfrugterødderne, der vokser nær jordoverfladen. Fjern jord omkring disse rødder, og pas på ikke at skære eller beskadige rødderne. Vælg en sektion med rod, der er 1-3 inches (2.5-7.5 cm.) i diameter.

  1. Kan brødfrugt vokse fra stiklinger?
  2. Hvordan formerer du brødfrugt?
  3. Hvor lang tid tager træstiklinger til rod?
  4. Hvordan starter du en brødfrugtplante?
  5. Hvor hurtigt vokser brødfrugttræer?
  6. Hvordan holder du et brødfrugttræ kort?
  7. Hvilket klima vokser brødfrugt i?
  8. Hvor mange frugter producerer et brødfrugttræ?
  9. Hvordan ser et brødfrugtfrø ud?
  10. Kan du sætte stiklinger lige i jorden?
  11. Kan du rod træstiklinger i vand?
  12. Hvordan tilskynder du rødderne til at vokse fra stiklinger?

Kan brødfrugt vokse fra stiklinger?

Brødfrugttræer kan formeres med frø (hvis du har en frøplante), rodstiklinger, luftlag og endda stamceller. Brødfrugten formeres oftest ved at transplantere sutter, der naturligt vokser fra moderplantenes rødder.

Hvordan formerer du brødfrugt?

Breadfruit formeres fra skud, der vokser fra rødderne. Du kan stimulere flere rodskud ved at afdække en rod. Vælg rodskud, der er mindst en tomme (2.5 cm) i diameter og skær et segment omkring 22 cm.) lang.

Hvor lang tid tager træstiklinger til rod?

Rooting vil normalt forekomme i 3-4 uger, men nogle planter tager længere tid. Når rødderne er 1-2 inches lange eller længere, er skæringen klar til at blive pottet op. Denne plante har kraftig rodfæstelse og er klar til at blive flyttet til en gryde med pottejord.

Hvordan starter du en brødfrugtplante?

Skyl brødfrugtfrøene i en sil for at fjerne papirmassen, behandl dem derefter med fungicid eller blød dem i en svag (2 procent) blegemiddelopløsning i fem til 10 minutter. Fyld en frøbakke med løs, godt drænet potteblanding. Plant frøene lavt til en dybde på ikke mere end dobbelt så bredt som frøet.

Hvor hurtigt vokser brødfrugttræer?

Brødfrugt, der er dyrket af frø, frugter om 5 til 10 år. Frøfrie sorter skal formeres vegetativt, og denne metode foretrækkes også for såede typer, da træerne er kloner af moderplanten.

Hvordan holder du et brødfrugttræ kort?

Det er nemmest at skære ned en brødfrugt, når træet ikke er mere end 20 til 25 fod (6-7 m.), og mange gartnere foretrækker at begrænse størrelsen til 4-6 m.). Brug en beskæresav, teleskopbeskærer eller en udskydelig stangbeskærer for at holde træet i en høstbar højde.

Hvilket klima vokser brødfrugt i?

Breadfruit har en bred vifte af tilpasningsevne til økologiske forhold. Den vokser bedst i ækvatorial lavland under 600-650 m, men findes i højder op til 1550 m. Det blomstrer ved 21-32 ° C og giver ikke godt, når temperaturen overstiger 40 ° eller falder til 5 ° C.

Hvor mange frugter producerer et brødfrugttræ?

Brødfrugt er en af ​​de fødevareplanter, der giver mest mad, med et enkelt træ, der producerer op til 200 eller flere grapefrugt-frugter pr. Sæson, hvilket kræver begrænset pleje. I det sydlige Stillehav giver træerne 50 til 150 frugter om året, normalt runde, ovale eller aflange, der vejer 0.25–6 kg.

Hvordan ser et brødfrugtfrø ud?

De er ovale, brune med mørke striber og pegede i den ene ende og runde i den anden. Breadfruitfrø er spiselige og spises normalt ristede. Frøfrie brødfrugter har en aflang, hul kerne, hvor deres frø normalt findes. ... Disse frø er sterile.

Kan du sætte stiklinger lige i jorden?

Teknisk set kan du til enhver tid overføre dine stiklinger til jord. Faktisk kan du faktisk forplantes direkte i jord, men det er meget sværere at gøre inden for dit hjem. Når du formerer dig i jord, skal du holde en god balance mellem jordfugtighed, luftstrøm og fugtighed.

Kan du rod træstiklinger i vand?

Nogle gartnere kan lide at begynde at rodfæste træstiklinger i vand, mens andre foretrækker at rodfæste dem direkte i sandjord. ... Du kan enten placere bundenden af ​​stiklinger i en beholder med flere inches vand eller ellers synke dem ned i en gryde med pottejord.

Hvordan tilskynder du rødderne til at vokse fra stiklinger?

Lad os komme igang

  1. Identificer det sted, hvor du klipper din opskæring fra hovedanlægget. ...
  2. Skær forsigtigt lige under knudepunktet med en ren skarp kniv eller saks. ...
  3. Anbring skæringen i et rent glas. ...
  4. Udskift vandet hver 3-5 dage med frisk vand ved stuetemperatur.
  5. Vent og se, når dine rødder vokser!

Hvordan holder du julestjerne året rundt?
Anbring dem i et lyst rum væk fra træk. De klarer sig bedst i rum mellem 55 og 65 ° F om natten og 65 til 70 ° F om dagen. Hold julestjerner væk fra k...
Hvad er den bedste måde at vandme julestjerner på?
Den bedste måde at vandre en julestjerne på er at sætte planten i køkkenvasken og derefter mætte planten langsomt, indtil vand drypper gennem drænhull...
Hvad betyder gule blade på en julestjerne?
Din julestjerne med gule blade kan være forårsaget af en mineralmangel - mangel på magnesium eller molybdæn kan gøre bladene gule. På samme måde kan o...

Endnu ingen kommentarer